jaha ännu mer

Brev på posten eller mer svar provsvar! Har immunbrist= Personer med immunbrist har fel på sitt immunförsvar. Kroppens förmåga att bekämpa infektioner kan vara helt eller delvis nedsatt. Detta kan innebära utdragna och återkommande infektioner.

Hade ganska hög procent av immunbrist men vadå jag har ju ändå en liten del procent till godo ändå;-). Det förklarar en del av varför jag blir smittad av allt så lätt. Jag ska söka mer info och svar på hur jag kan förbättra det och verkställa med det jag kan ändra eller förbättra. Jag har sms:at med min kurator på ÖHN idag och hon var så glad för min skull även min läkare där hälsade och var glad åt att jag fått rätt hjälp. De är så mycket prat om dålig sjukvård osv men jag måste säga att jag är så nöjd med alla jag träffat på Csk.. nej nu ljög jag jag har träffat en riktigt okunnig dåre där en gång. Det var först när jag träffade de högst uppsatta läkarna som jag kände ja!! Anledningen till det är väl att ingen av dem ens har träffat någon med min diagnos så man får vara lite överseende med det ovanliga, tills man träffar de som kan det mesta. Som min läkare på ÖHN det inte han vet de är banne mig inte värt att veta. Nåväl han visste inte om det neurologiska så jag fick ju då remiss till det och läkaren där kunde om just den saken så det har varit rätt personal på rätt plats.

Jag har träffat en del blåbär oxå en akutläkare som tittade in i mitt igen sydda öra och sa att det såg bra ut, skickade sedan hem mig med penicillin mot de han sa var öroninflammation vilket inte alls stämde det var extern otit.
En annan körde mig i mrt röntgen och jag har ju metaller i skallen så det måste lindas på ett speciellt sätt annars riskerar magneten att fara ur skallen.. jojo han googlade på hur man skulle göra och körde mig sedan i röntgen på FULL effekt! Det gick ju absolut inte i uppsala drar de ner röntgens effekt till högst tre ja ni kan ju tänka er hur denna blev.. jag uthärdade 5min och hade ont vid implantatet 4veckor efter! och kräktes. Men det värsta var när jag kom ur då frågade den jävel om jag trodde det skulle bli bättre utan bandage.. då tog jag mina grejer och bara gick där ifrån. Ja vi har ju oxå allmän läkaren som skickade hem mig med nässpray mot att jag var döv "allergi" liksom tyvärr hjälpte det inte mot hjärntumörer;-).


Alltså storlekar!

Jag förstår inte varför många kvinnor vill klämma sig i alldeles för små kläder! Är det bekvämt? tveksam! ser det bra ut? definitivt inte, finns inget som är så fult som "muffintop" alltså att fett väller över byx kanten och skapar då en muffintop. Jag är 170-171cm har vägt 47kg länge men har nu gått upp till 49, 5. I byxor bär jag ofta S ibland M för att det sitter bra, i Jeans kan jag bli tvungen att ta 24-25tum tycker personligen att 26-27tum sitter bäst helt klart men de brukar tendera att töja ut sig efter några tvättar. I överdelar tar jag oftast s/m då jag har stor c-kupa till liten d-kupa. Jag begriper inte att så många kvinnor är frenetiska att bära så liten storlek som möjligt när plagget inte sitter som det ska och gör dess jobb. jo visst jag kan lätt ha min dotters kläder i 150. Men jag menar det att kläderna har ett syfte att göra att jag ska känna mig bekväm i dom de ska lyfta fram formerna och då kvittar det fullständigt om jag så tar M eller L på plagget. Kvinnor måste baske mig börja se mer än en storlek de behöver se rätt storlek för kroppstyp och du är inte smalare för att du med nöd och näppe klämmer dig i size zero det ger dig bara ont i magen, jobbig rörelsefrihet och dessutom oklädsamt. Så snälla pröva känn efter kolla i spegeln.



tredje veckan

medicinen har nått fulldos och nu vill jag säga att jag är helt slut. På ett märkligt vis? Jag är trött men bara i skallen:O. Visste ju att fulldos. övergången skulle bli knivig me med allt positivt hittills trodde jag inte att de skulle slå tillbaka .ed så fullkraft. Nu är det dags att härda ut några veckor tills kropp och knopp vänjer sig vid detta.



Detta lyser dock upp i vintermörkret. Jag bara älskar det

En dag som gör att jag

Är trött på att vara jag. Visst jag har gjort jävligt mycket idag tvättat alla nallar, mattor mm. Total fixat och rensan hela övervåningen och vallat kottarna under tiden gjort tacos och gud vet allt. Men ändå just idag känns det som faan va skönt om någon kunde ta över mig ett tag, om nån tog över den fula ärrade kroppen, att man slapp att ständigt koncentrera sig på alla ljud, allt.. så man blir helt slut i skallen. Ja om bara alla förvirrande och dumma tankar och frågor bara kunde försvinna en dag. Varje dag är inte bra helt enkelt eller rättare sagt jag mår faktiskt oki bara det att jag inte tycker om allt med mig själv, alla förändringar osv, har anpassat mig bra men nöjd över läget blir man nog aldrig




sovit som

En gud! Tror jag gick upp till sovrummet kl 21.30 och somnade innan huvudet landade på kudden i stort sett. Så fort har jag nog aldrig somnat förr!

Igår fick vi upp lite belysning ute jag och min far. Väldigt nöjd men ska få upp lite mer;-)



Nu ska jag försöka få upp lite gardiner i vardagsrummet mm. Lika bra att vara ute i god tid då de är flertalet fönster att putsa och fixa med..


Åh bevare!

Nu har det gått i ett! upp 6.30 ut med hund och hämta ved, på med kaffe, gav djuren mat, upp med barnen och på med kläder, frukost och gick med barnen till dagis/skola. Hem och eldade så satans kallt inne. Tog en kaffe tår och gick sedan till affären. Tvättade och ut med Ernst en gång till. Lagade mat hämtade ungar. Hann bara hem och äta sen drog vi till Karlstad för stor handling. På Willys tänkte jag vara smart och gå ut och tömma vagnen en gång för att gå in igen och ta allt jag missa plus att jag skulle inte ens orkat dra den annars, fyllde en kundvagn och gick ut, in igen och fyllde upp den andra ännu mer haha! hm.. jo vi har mat ett tag. Så in på rusta handlade schampo mm. Sen hem och packade in matvaror och gjorde kvällsmat samtidigt. Sprang ut för mer ved och eldade för varmvatten. Fick barnen i säng runt 19.30. Då dammsög jag hela undervåningen, torkade diskbänken och spis, rensade kattlådan, skurade nedervåningen och gjorde rent toa. Nu har jag nyss duschat och landat på soffan lär somna om två min:-).

Det börjar gå faan sö bra!

Man känner av de givande effekter som medicinen ger, jag sover hela natten, jag kan göra mer utan smärtan, musklerna jävlas inte.. känner mig praktiskt taget som ny! Tänk att en enda neurolog kan förändra allt så snabbt bara genom några få tester. Att få mig att praktiskt taget känna mig helt ny och lagad. Tänk bara en sån liten sak som att jag har börjat få tillbaka aptiten och har ökat 2, 5kg i vikt! De är guld värt bara det. Att slippa vara irriterand för att man har så satans ont att man inte vet var man ska ta vägen. Att sova! att sova ostörd utan att det känns som någon försöker dra en ur sängen. Men framförallt att någon satt känslor på allt man har känt att få bekräftat jag är ingen galning eller känslig mes! Faktum är att han kunde inte förmå sig att förstå hur jag hade klarat av att gå med allt det här så länge. Jag har ett jäkla bra svar på det för att jag var tvungen! För att jag inte visste! Om jag vill sluta med baclofen efter den här utprovningen? ALDRIG!

Fine!

Ny dag igen, Tisdag och jag ska ge mig på att fixa fönstren i vardagsrummet de ska alltså putsas och torkas. Köksfönstret är klart behöver bara byta gardiner. Så här blev ljustaken efter min renovering det var en vanlig röd innan

Faktiskt nöjd, den hamnar i köket:-).
Igår tog jag i tu med växterna 6 aloevera bebisar har fått nya krukor, ananasen hade fått en bebis som planterades om, jag har två fredskallor extra efter delning, jag har ett stort bestånd av "vandrande jude" skott, jag har en rotsatt och planterad kroton, ficus gingseng och paraply aralia som växer bra, jag har hur mycket gullranka som hellst ja i stora drag bara att ta för sig för den som är intresserad och det finns säker ännu mer nu när jag tänker efter:-D.

Lite mycket

Har många tankar som far runt efter den här dagen. Jag trodde det var så snällt gjort och för barnens skull så fel man hade! Jag ska sätta hårt mot hårt nu! Tänk alla de fäder som tvingas ifrån sina barn pga av att de är osams med sitt ex, sen finns de dem som du!! som man får kämpa in i det jävla sista för att du ska ha dina barn, att du inte ska svika dem. Jag önskar dig allt annat än lycka och jag önskar att du får känna samma smärta du utsätter barnen för! och det var milt sagt. De är dags att jag tar tag i det här nu och tar upp fighten för barnens välmående främst sen kan du göra vad faan du vill. För faktum är att barnen är lyckliga här, de har allt de behöver, de har en manlig förebild som inte sviker, som följer med på aktiviteter och avslutningar. Så raseriutbrott som de får av dina svek och bortförklaringar behöver de inte! De ska inte lida för att du prioriterade annat.

Medicinstatus dag7: Idag stegrade dosen upp med 10mg. känns bra än så länge och det är ingen förändring. Jag tror jag lyckas bra med det som skulle ha blivit en jobbig utprovning. Kanske för att jag alltid ställer mig positivt till alla tester och försök.

Söndag

Varit ute på förmiddagen och krattat löv på framsidan. Passade på att rensa bort nedvissnade perenner. Så planterade jag mini cypressen och dekorerade med mossa. Jo jag hittde dahliaknölar i krukan som jag satte cypressen i så de åkte med in för vinter förvaring. Trist när allt vissnar ner men ändå tur så man kan vara inne ett tag:-D. Funderar på att gå ner i Boden och hämta jultextiler så jag får dem tvättade och strukna. Ska även pimpa lite adventsprylar så de passar in mer.

En vanlig söndag helt enkelt:-).

Medicinstatus dag6: Har kommit fram till att bara den lilla skillnaden de gjort på den lilla tiden är fantastiskt! Jag funderar på om det kommer att bli ännu bättre med full dos! Sen funderar man ju även på små saker som tex att man ska absolut inte dricka alkohol med dessa tabletter jag dricker ju väldigt sällan två ggr om året kanske men man funderar ju på de ynka tillfällen hur man ska göra räcker det med uppehåll den dagen eller ska man ta ett medicin uppehåll flera dagar innan. Jo de är ju bra att veta sådannt! För att ibland vill man ju så att säga ta sig en jävel och då utan att få njurskador eller förhöjd alkoholeffekt så kvällen slutar riktigt dåligt. Så är det någon mer påläst som läser och vet lite om just baclofen hit me all info är great att få!

Lördag

Så vart det kvällen!
Idag helt utan anledning klädde jag upp mig. Drog på mig en klänning, la en makeup och fixade håret. Inte för att jag skulle göra annat än vara hemma med gubbe, barn och djur. Men jag gjorde det inte för att jag har ett behov av att andra ska se mig, men man har ett behov av att känna sig fin och iordning för sin egen skull. När man blir mamma, får familj, stadgar sig och allt det där så blir man ofta lätt isolerad, stressad och faller in i enbart mammarollen och glömmer sig själv, dessutom blir man fysiskt förändrad av graviditeter osv. Man går inte ut mycket längre, är inte iväg på mycket. Man är inte bara mor och man behöver få känna sig vacker och klä upp sig ibland. Tristessen över att sjunka in i bekvämlighets kläder och inte för en sekund bry sig om sig själv gör inte självförtroende högt. Så ja idag har jag strosat runt finklädd och vi käkade fisk, mos och remouladsås:-D. Absolut inget speciellt! Men bara de timmarna kände jag mig som en vacker kvinna:-)

Medicin status dag5: Great! jag tog en tablett alldeles försent och märkte direkt av smärtan i armar och ben. Jag tror verkligen de hjälper! Biverkningar: De gav mig lång sovmorgon;-)

En tavla som jag målat på under kvällen

Skönt

jag har städat och fixat i mitt klädskåp. Finns alltid något att slänga;-). Rensade även underkläder och bikinis det blir en fin brasa av det. Jag är en sån person som inte orkar med att sälja plagg och små prylar även om det säkert skulle bli en del pengar, visst man kan skänka bort men då står man ist med massa påsar med prylar som aldrig blir hämtade. Så vedspisen ligger mig varmt om hjärtat:-D.

Har passat på att bädda rent och tvätta sängkläder, så enkelt sådannt blev med en torktumlare! Nu tar det bara nån timme att torka mot innan när det hängde kläder i hela huset och jag kan enkelt tvätta dunjackor mm. Älskar maskiner som gör livet lite bättre och enklare.

Det kliar verkligen i mina adventspyssel fingrar! Får man lov att ta upp textilerna och tvätta dem?;-). Jag lär iaf få börja nästa helg för att hinna få upp allt jag vill. Åhhh nu kommer barnen!

Kort uppdatering



Byrå omgjord med presentpapper, betsad med kaffe/stålull och knoppar med aluminiumtejp.


Fönster frostat med filmjölk inför advent.


Dörrkrans med stomme gjord av två reklamtidningar och icakasse.

Varit hos Joels syster och jag fick en massa kläder det gillar jag! Vem blir inte glad av massa kläder?:-D. Det bästa som finns att få "nytt" och mig kvittar det om de är nytt eller gammalt så länge det är fräscht. Mm det gjorde min kväll.

Medicin status dag 4: Känns normalt som det gjort varje dag, ökad hunger och har märkt att jag inte kan ta medicinerna på tom mage om jag inte vill ha magknip. Är väldigt trött men tror inte att det är medicinen de är ju fredag då är man trött efter veckan:-).

Mår great

Jo jag mår riktigt bra och det verkar bli bättre med. Idag har jag varit med min goe Mor och handlat mat mm. Aptiten har ökat så de har känts helt oki att laga maten idag blev det pasta, ost och skinksås med ruccolasallad så satans gött!

Har börjat förbereda lite inför advet, frostat fönstret i köket, gjort en hjärtformad krans till dörren. Tyvärr kunde jag inte lägga in bilder nu för då låste sig sidan.

Medicin status dag 3: Känner mig mer rörlig och börjar fundera på hur i helvete jag kunde gå runt med den smärtan och obehaget i nästan 5år. Biverkningar: Nada.. eller eeh hungrig:-D

ännu en dag går mot sitt slut

Har målat lite på tavlor, tvättat och bara gått här och små grejat. Jag vill mycket men nja jag tappar inspiration till och från:-D. Lägger just nu Lilja och sen ska jag baske mig ner och dra i mig mat hungrig är bara förnamnet! Nere står även lite nymålade expriment som jag tänkte testa, ingen aning om det blir bra men hur som hellst så ska de ändå stanna här så resultat kvittar.

Medicin status dag 2: Vet inte om jag inbillar mig men jag är mer stadig på hand och skalade potatis utan att det gjorde ont i händerna. Kanske en tillfällighet men det kändes bra. Biverkningar: Nada

Nu ska jag ner och äta som en häst:-D

underbart!

Tog mig tid att klippa hårtopparna, lång varm dusch och fixa naglarna lite för att fira att jag inte är helt galen:-D. Klart man har ju undrat varför kroppen dras likt en spratteldocka och har för andra haft svårt att förklara hur det känns, varför det gör ont och varför mina ben dansar lambada av sig själv på natten. Efter alla tester osv idag fick jag ett rakt och ärligt svar du lider av spasticitet värst i ben, armar och nacke. För

undrad satt jag där och funderade vad tusan är det. Eftersom min hörsel är begränsad och jag kände att detta kommer jag ha glömt om 5min så bad jag neurologen kan du skriva ner detta är du snäll och det gjorde han. Så nämber han att det finns medicin som hjälper mot det här, så berättade han om olika preparat och frågade mig med lite det är bäst för dig ton i frågan om jag var villig att testa. Har inget att förlora på att pröva snarare tvärtom, jag kände bara för engångs skull så har de bot mot det de har en medicin! Ibilen hem satt jag mest och fantiserade om hur jag skulle må om hur bra det skulle bli och vilken skillnad jag skulle känna. Ja det låter väl helt orealistiskt men jag har så stark tro på behandlingen och jag kände att han vet vad han
talar om. Faktum är att jag har känt mig lyrisk hela dagen helt uppe i varv! Fast jag vet första dosen kanske måste ökas, jag kanske måste pröva ett annat preparat osv.. ja det återstår att se men han fick bollen i rullning och fantasin att skena iväg:-). Så nu idag blev dos ett förmodligen kommer jag inte märka någon skillnad på ett tag så status nu= som vanligt!. Nu ska jag lägga mig och fundera på målningar, allt pyssel jag vill göra:-).

RSS 2.0